Hashtags voor deze post, hashtags voor deze plant:

Instagram hashtags

Facebook hastags

duizeduizendblad duizendblad achillea millefoliummillefoliumndblad achillea millefolium

Duizendblad, Achillea millefolium

Duizendblad, Achillea millefolium, is een heel gewoon plantje dat je overal in de bermen kunt zien staan. Het is ook een echte krachtpatser met ontzettend veel toepassingen, zowel qua geneeskrachtige en magische eigenschappen als eetbaarheid. In deze plantenmonografie gaan we deze bescheiden plant eens goed in de schijnwerpers zetten.

Geneeskrachtige eigenschappen van duizendblad, Achillea millefolium

Duizendblad is rijk aan chlorofyl. Als echte bloedvatenplant werkt het bloedstelpend, bloedvatverwijdend en bloedzuiverend. Reinigt vaten, tegen aderverkalking, etalagebenen, spataderen, gezwollen voeten. reguleert bloeddruk. Ook bij overmatige menstruatie. Duizendblad is een goede hartplant. Het werkt ook nog eens tegen darmkrampen en maagkrampen, is weldadig voor maag, darm, lever en milt. Duizendblad is ontstekingsremmend en is een handige helper bij koorts, verkoudheid en griep.

Magische werking van duizendblad

Magisch werkt het goed in liefdesmagie. Onder het kussen gelegd zal het dromen opwekken waarin je kunt zien wie je toekomstige geliefde is, in bruidsboeket of boven het bed zal de liefde tussen twee mensen minstens zeven jaar duren. Het weert negatieve energie af. Draag duizendblad bij je voor moed en tegen angst of om vrienden aan te trekken. Gebruikt als thee geeft het psychische kracht. Duizendblad is een krachtig kruid bij het uitdrijven van ongewenste energieën en invloeden.

Botanische beschrijving Duizendblad, Achillea millefolium

Kruipende wortelstok die makkelijk aan het woekeren gaat. Stengel is rechtopstaand, houtig, hoekig en behaard. Bloemen meestal 5 witte of roze lintbloemen aan de rand en 2 tot 9 crème tot geelachtige buisbloemen in het hart. Groeien in korfjes in dichte, schermvormige pluimen die 4 tot 9 diameter groot zijn. Bladen zeer fijn, dubbel geveerd die ongeveer 5 tot 15 cm lang zijn. Aromatische geur.

Bijzonderheden

Oud geneeskruid met vluchtige oliën.
Vroeger werd duizendblad nog wel eens gebruikt voor het brouwen van bier in plaats van hop.

Het is niet toegestaan inhoud te kopiëren

Word gratis lid

en zie alle verborgen content