Soda bread
Lekker variëren met soda bread
Dit heerlijke, sappige brood staat in een uur op je tafel te dampen. De textuur is heerlijk zacht, bijna cake-achtig. En ondanks dat er geen suiker aan te pas komt, is het licht zoet, maar niet té, waardoor het ook lekker is met hartige dingen. Of gewoon met een lekkere laag roomboter. Wil je een beetje Ierland proeven? Hieronder vind je mijn recept. Je kunt erop variëren door te experimenteren met de bloem/meel verhouding of er dingen aan toe te voegen zoals zaden, noten en al dan niet gedroogde vruchten.Sodabrood, smakelijk brood zonder gist dat lekker is bij tal van gerechten
Sodabrood ontleent z'n naam aan de baking soda, ofwel zuiveringszout, dat erin zit. Wanneer je baking soda met iets zuurs – in dit geval karnemelk – mengt, volgt er een reactie waarbij lucht vrijkomt. Je hebt dus geen gist nodig om dit brood te bakken. Wij eten soda bread op allerlei manieren. Gisteren hadden we het gewoon met boter of boter en kaas bij een lekkere groentesoep. Het is ook lekker bij een stoofpot of gewoon op zichzelf met hartig of zoet beleg. Een van mijn favoriete toepassingen is als zoetigheidje, met een laagje boter, fruitbeleg en dan crème fraîche erover. Ik zou zeggen: leef je uit!Om alles te zien heb je een abonnement nodig
Je hebt dan o.a. toegang tot het volgende:
- Een lijst met de benodigde gereedschappen
- Ingrediëntenlijst
- En natuurlijk een uitgebreide beschrijving van de bereidingswijze
Toegang met gratis abonnement