De Hagetisse's Kruidengrimoire

De Hagetisse’s Kruidengrimoire

Hij is er! De Hagetisse’s Kruidengrimoire, een vademecum over de geneeskracht, magie en eetbaarheid van planten, is nu overal te koop. Dit geldt ook voor de Hagetisse’s Oogstkalender. Je kunt beiden aanschaffen via deze website of via een boekwinkel.

Meteen de grimoire of oogstkalender kopen

Review achterlaten via het contactformulier

Voor iedere herborist, natuurgeneeskundige, wise (wo)man, kruidenheks en mensen die anderszins in het gebruik van planten geïnteresseerd zijn, is De Hagetisse’s Kruidengrimoire een absolute aanrader. De Hagetisse’s Oogstkalender is een handige tool die als aanvulling op de Kruidengrimoire gebruikt kan worden.  Of natuurlijk gewoon op zichzelf om zowel medicinale als culinaire oogstinformatie van wel 57 planten op een overzichtelijke manier bij de hand te hebben.

Meer dan 500 pagina’s aan kruideninformatie

In dit ultieme naslagwerk vind je maar liefst 57 uitgebreide plantenmonografieën met daarin diepgaande informatie over de geneeskrachtige en magische eigenschappen van deze planten, hun eetbaarheid en hoe je de planten gebruikt, inclusief receptuur. Daarnaast leer je hoe je de gangbaarste kruidenbereidingen, zoals infusies, decocten, tincturen, oliën, zalven en siropen, zelf maakt. Inclusief handig repertorium om bij een enorm aantal indicaties de juiste plant te vinden. Kortom, alles om je eigen huisapotheek aan te leggen.

Dit boek bevat niet alleen een schat aan kennis, het is ook nog eens een juweeltje om te zien. Meer dan 500 pagina’s op A4-formaat in een prachtige hardcover met sfeervol vormgegeven inhoud die niet mag ontbreken in de boekenkast van een kruidenliefhebber. Elke monografie heeft een klassieke botanische plaat in kleur. De persoonlijke beschrijvingen van de auteur, die zelf een praktiserend wise woman is, maakt de informatie toegankelijk en onvergetelijk.

De Hagetisse’s Kruidengrimoire kost € 79.

Medicinale en culinaire oogstinformatie overzichtelijk weergegeven

Naast De Hagetisse’s Kruidengrimoire is er ook De Hagetisse’s Oogstkalender. Daarop zie je elke maand in één oogopslag wat je op dat moment kunt oogsten, voor zowel geneeskrachtige als culinaire doeleinden. Of, als je dat handiger vindt, kun je de kalender op het alfabetische jaaroverzicht hangen. De kalender bestaat uit 12 maanden, 2 jaaroverzichten en een mooi voorblad en heeft een handig ophangsysteem. Omdat hij dezelfde planten als de kruidengrimoire behandelt, kan de kalender zowel samen met de grimoire als op zichzelf staand gebruikt worden.

De Hagetisse’s Oogstkalender kost € 18,50.

PS Heb je een boekhandel of andersoortige winkel waarin je de Kruidengrimoire en/of Oogstkalender wilt verkopen? Beiden kunnen gewoon via het Centraal Boekhuis aangeschaft worden. Daarbij wordt uiteraard een boekhandelskorting gehanteerd. Heb je geen toegang tot het Centraal Boekhuis, maar wil je ze wel in je winkel verkopen? Neem dan even contact met ons op.

Sla de aanvullende info over en koop meteen het boek of de kalender

Reviews

Kruidengrimoire


Oogstkalender