De Hagetisse's Kruidengrimoire

De Hagetisse’s Kruidengrimoire

Hij is er! De Hagetisse's Kruidengrimoire, een vademecum over de geneeskracht, magie en eetbaarheid van planten, is nu overal te koop. Dit geldt ook voor de Hagetisse's Oogstkalender. Je kunt beiden aanschaffen via deze website of via een boekwinkel. Meteen de grimoire of oogstkalender kopen Review achterlaten via het contactformulier Voor iedere herborist, natuurgeneeskundige, wise (wo)man, kruidenheks en mensen die anderszins in het gebruik van planten geïnteresseerd zijn, is De Hagetisse’s Kruidengrimoire een absolute aanrader. De Hagetisse's Oogstkalender is een handige tool die als aanvulling op de Kruidengrimoire gebruikt kan worden.  Of natuurlijk gewoon op zichzelf om zowel medicinale als culinaire oogstinformatie van wel 57 planten op een overzichtelijke manier bij de hand te hebben.

Meer dan 500 pagina's aan kruideninformatie

In dit ultieme naslagwerk vind je maar liefst 57 uitgebreide plantenmonografieën met daarin diepgaande informatie over de geneeskrachtige en magische eigenschappen van deze planten, hun eetbaarheid en hoe je de planten gebruikt, inclusief receptuur. Daarnaast leer je hoe je de gangbaarste kruidenbereidingen, zoals infusies, decocten, tincturen, oliën, zalven en siropen, zelf maakt. Inclusief handig repertorium om bij een enorm aantal indicaties de juiste plant te vinden. Kortom, alles om je eigen huisapotheek aan te leggen. Dit boek bevat niet alleen een schat aan kennis, het is ook nog eens een juweeltje om te zien. Meer dan 500 pagina's op A4-formaat in een prachtige hardcover met sfeervol vormgegeven inhoud die niet mag ontbreken in de boekenkast van een kruidenliefhebber. Elke monografie heeft een klassieke botanische plaat in kleur. De persoonlijke beschrijvingen van de auteur, die zelf een praktiserend wise woman is, maakt de informatie toegankelijk en onvergetelijk. De Hagetisse's Kruidengrimoire kost € 79.

Medicinale en culinaire oogstinformatie overzichtelijk weergegeven

Naast De Hagetisse's Kruidengrimoire is er ook De Hagetisse's Oogstkalender. Daarop zie je elke maand in één oogopslag wat je op dat moment kunt oogsten, voor zowel geneeskrachtige als culinaire doeleinden. Of, als je dat handiger vindt, kun je de kalender op het alfabetische jaaroverzicht hangen. De kalender bestaat uit 12 maanden, 2 jaaroverzichten en een mooi voorblad en heeft een handig ophangsysteem. Omdat hij dezelfde planten als de kruidengrimoire behandelt, kan de kalender zowel samen met de grimoire als op zichzelf staand gebruikt worden. De Hagetisse's Oogstkalender kost € 18,50. PS Heb je een boekhandel of andersoortige winkel waarin je de Kruidengrimoire en/of Oogstkalender wilt verkopen? Beiden kunnen gewoon via het Centraal Boekhuis aangeschaft worden. Daarbij wordt uiteraard een boekhandelskorting gehanteerd. Heb je geen toegang tot het Centraal Boekhuis, maar wil je ze wel in je winkel verkopen? Neem dan even contact met ons op. Sla de aanvullende info over en koop meteen het boek of de kalender

Reviews

In dit vuistdikke, prachtig geïllustreerde naslagwerk van @hagetisse.wise.woman kun je alles lezen over de geneeskracht, magie en eetbaarheid van planten en kruiden. Ze leert je ook om tincturen, oliën, zalf en siroop te maken van planten. Het is, in mijn ogen, zo belangrijk om de kennis van de werking van de planten die ons omringen terug in herinnering te brengen. En om hen te beschouwen als vrienden die je kunt leren kennen, als levende wezens met wie je in contact kunt treden. Emma Storris, te vinden als @hagetisse.wise.woman , noemt hen ‘bondgenoten’ met wie je relaties kunt onderhouden. Het is daarom ook niet gewoon een kruidenboek, maar een grimoire waarin ook de magische werking (op energetisch niveau) besproken wordt. Een waardevol bezit voor iedereen die een plantaardige huisapotheek heeft of wil opbouwen.
Susan Smit, auteur, op Susans Leesclub (instagram: @susansleesclub)
Achtergrond review
Hagetisse’s kruidengrimoire is een prachtig vormgegeven naslagwerk vol waardevolle informatie over kruiden en het gebruik ervan op allerlei gebied. De info is overzichtelijk en duidelijk weergegeven en elke monografie is aangevuld met een fraaie afbeelding van de behandelde plant. Het is een naslagwerk dat niet mag ontbreken in de boekenkast van elke wijze vrouw of heks.
Yekatarina Siebelewsky van Huis van de Wijze Vrouw
Achtergrond review
Voor mijn verjaardag kreeg ik deze prachtige kruidengrimoire geschreven door @hagetisse.wise.woman. Echt een geweldig boek! Ik ben er nu al zo blij mee 🤩. Deze maan(d) ga ik de verbinding aan met een plantje wat al sinds we hier wonen mijn aandacht trekt in de tuin; de Adderwortel. Mijn eerste tinctuur staat nu rustig op kracht te komen 🤞 Zo leuk om de werking van planten meer en meer bij het tuinieren te betrekken. En te weten te komen wat een plant je kan brengen op gebied van: 🌿 voeding 🌿 geneeskracht 🌿 én magie
Marjan Majoor (instagram @marjanmajoor)
Achtergrond review
Een must have voor een ieder die zich bezig houdt met het planten, verzamelen of werken met planten en kruiden. Schitterend gedetailleerd werk met uitgebreide informatie. Schrijfster heeft ook een website waar je veel informatie vindt. Ik zelf doe een opleiding tot Druide en vind dit meesterwerk van onschatbare waarde.
Suus1104 op bol.com
Achtergrond review

Lees meer reviews

Kruidengrimoire

Inkijkexemplaar

Grimoire bestellen

De Kruidengrimoire kun je op dit moment niet rechtstreeks bij mij bestellen. Bestel in plaats daarvan bij je eigen lokale boekhandel, alternatieve winkel, of één van de online winkels in Nederland en België hieronder.