plantenvademecum, naslagwerk over planten en kruiden

Welkom bij het plantenvademecum

In het plantenvademecum vind je een weelde aan informatie over allerlei planten. Dit plantenhandboek is een werk in uitvoering. Er komt regelmatig relevante informatie bij. Je kunt de database op verschillende manieren doorzoeken. Lezen over een specifieke plant kan bijvoorbeeld via de knop Planten. Zoeken op een aandoening of doel kan via de knop Indicaties. Meer weten over alle functionaliteit van het plantenvademecum? Kijk dan vooral eens in de handleiding. Daar zie je meteen screenshots – die groter worden wanneer je erop klikt – van het deel dat afgesloten is zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten.

Welke weg je ook neemt, uiteindelijk kom je terecht op een plantenpagina met daarop een monografie. Dat houdt in dat je er uitgebreide informatie kunt vinden over de kenmerken van een plant, hoe hij eruit ziet, waar hij graag groeit, wat zijn geneeskrachtige en magische eigenschappen zijn, hoe je ‘m kunt inzetten en of je hem kunt eten en hoe dan.

Gratis plantenvademecum lidmaatschap beschikbaar

Een groot deel van het plantenvademecum en een deel van de blogs en pagina’s zit achter een ledenlogin. Basislid worden is gratis en voor een klein jaarlijks bedrag ben je betaald lid. Lid worden doe je via de Word lid pagina.