Welkom bij het plantenvademecum

Hier vind je een weelde aan informatie over allerlei planten. Dit plantenvademecum is een werk in uitvoering. Er komen regelmatig planten en andere relevante informatie bij. Je kunt op verschillende manieren zoeken. Lezen over een specifieke plant kan bijvoorbeeld via de knop Planten. Zoeken op een aandoening of doel kan via de knop Indicaties. Meer weten over alle functionaliteit van het vademecum? Kijk dan vooral eens in de Handleiding. Daar zie je meteen screenshots van het deel dat afgesloten is zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten.

Welke weg je ook neemt, uiteindelijk kom je terecht op een plantenpagina met daarop een plantenmonografie. Dat houdt in dat je er informatie kunt vinden over de kenmerken van een plant, hoe hij eruit ziet, waar hij graag groeit, wat zijn geneeskrachtige en magische eigenschappen zijn, en of je hem kunt eten en hoe dan. Ik plaats regelmatig nieuwe plantenmonografieën en/of andere relevante artikelen. Kom dus vooral terug, want er is vast weer iets nieuws te lezen!

Gratis lidmaatschap

Een groot deel van het vademecum en een deel van de blogs en pagina’s zit achter een ledenlogin. Lid worden is gratis en doe je via de Word lid pagina.