over hagetisse Emma, wise woman

Over Emma

Laten we beginnen met de basis: mijn naam is Emma Storris, ik ben een hagetisse en ik bewandel deze aarde sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ik ben geboren en getogen in Nederland en ben voornamelijk Nederlands met wat Keltisch en Noords bloed. Ik woon nu niet in Nederland. Het zal altijd thuis zijn en ik ben er regelmatig. Maar door de drukte, geluids- en lichtvervuiling moet ik af en toe weg.

Ik woon op een plek waar een mens zich nietig kan voelen, Ierland. Ik ben van nature een reiziger. Al vind ik het fijn een plek te hebben die ik thuis kan noemen, ik hou er niet van altijd op dezelfde plaats vast te zitten.

Een onlosmakelijk onderdeel van de aarde

Zolang ik me kan herinneren ben ik al gefascineerd door de aarde om me heen. Ik gebruik expres het woord ‘aarde’; ik bedoelde daar niet ‘wereld’ mee. De wereld is letterlijk het geheel van de door mensen gecreëerde maatschappij, terwijl de aarde uit de hele planeet en alles wat daarop bestaat. Vanaf jonge leeftijd leerde ik dat er meer was aan deze levende en ademende entiteit dan de meeste mensen om me heen leken te bevatten. Ik zag dat het leven uit meer bestond dan waarvan de meeste mensen zich bewust waren. Ik zag ook dat wij een onlosmakelijk deel zijn van dit levende en ademende geheel en voelde dat hoe verder we ons losmaakten hiervan hoe meer meer schade we opliepen.

Mijn belangrijkste taak vind ik het informeren van mensen die het vertrouwen in zichzelf willen, in zowel hoofd, hart als lijf. Ze helpen alle verhalen, aangeleerd door opvoeding en culturele kaders, te doorzien voor wat ze zijn, de stem van hun eigen intuïtie weer te herkennen en de kracht te vinden die te volgen.

Het leven is magisch

We kennen allemaal wel voorbeelden van dat ongrijpbare element in het leven dat de sleutel tot alles lijkt te zijn. Die factor die je niet helemaal kunt begrijpen, maar die alles wat we denken te weten uitdaagt en verandert. Sommige mensen noemen het toeval. Alsof dat bestaat… Anderen noemen het kwantumfysica, weer anderen zien er een wonderbaarlijke goddelijkheid in. En dan zijn er diegenen die het hekserij, magie of tovenarij noemen. Hoe je het ook wilt noemen, het is een kracht die zonder twijfel bestaat. Ik wist en voelde het toen ik een klein meisje was, struinend door de bossages langs de rivier waar we bij in de buurt woonden, en ik weet en voel het nu.

Magie is niet iets wat ik af en toe gebruik, wat ik in- en uitschakel. Het is geïntegreerd in elk onderdeel van mijn leven en wezen. Dus ook in mijn wijzevrouwenpraktijk. Het was de sleutel tot succes in mijn behandelkamer toen ik nog persoonlijke consulten deed. Juist die diepe verbondenheid die magisch inzicht geeft, heeft me de gereedschappen gegeven die ervoor zorgen dat ik tot de kern van een probleem kan doordringen. Toegegeven, ik heb getwijfeld of ik het woord magie op deze site moest gebruiken. Maar het is zo belangrijk, ik heb er zelfs een artikel gewijd.

De ultieme kennis door inclinatie, talent, studie en heel, heel veel hard werken

Hoe ik een hagetisse ben geworden? Ten eerste door open te staan en dat te blijven – alhoewel dat laatste af en toe best een strijd is geweest, opgroeiend in deze maatschappij. Maar een wise woman worden was mijn lot. Het moest en zou gebeuren. Van jongs af aan nam ik gretig alles in me op wat met de aarde en genezen – in de breedste zin van het woord – te maken had. Ik kwam de juiste bronnen en mensen tegen en zoog alle wijsheid, die me aangeboden werd, dankbaar op.

Ik studeerde kruidengeneeskunde, plantkunde, de werking van de natuur in al haar facetten, permacultuur. Nadat ik mijn medische basisopleiding had afgerond, ben ik in allerlei soorten natuurlijke geneeskunde gedoken, zoals orthomoleculaire geneeskunde, kPNI, MBSR, Healing with the Arts (voor welke opleiding ik een tijdlang mentor was) en verschillende existentialistische psychotherapeutische methodes. Maar ik verslond ook andere, niet de meest voor de hand liggende, maar zeer verwante soorten kennis. Zoals hoe wij mensen communiceren én hoe wij leren, filosofie, archeologie, geschiedenis, folklore, mijn eigen wortels. Ik ben ook een gediplomeerd leraar, gespecialiseerd in meervoudige intelligentie theorie.

De belangrijkste stap was echter wel het eerder genoemde open staan en blijven. Mijn onderbuik / intuïtie / wat je het noemen wilt – mijn toegang tot een wijsheid die verder gaat dan mijzelf en mijn levenspanne – vormde het cement dat alle stenen tot een stevig bouwwerk maakte.

Oude en nieuwe wijsheid in het leven van mensen brengen

Ik ben zelf het levende bewijs van de effectiviteit van mijn methode. Vroeger – het lijkt ondertussen wel een vorig leven – droeg ik het stempel chronisch ziek en kreeg ik te horen dat ik moest accepteren dat ik niet alles zouden kunnen. Door de conditionering van onze maatschappij was ik ervan overtuigd dat ik mijn hart niet zou kunnen volgen en doen wat ik echt wilde. Ik moest alle verhalen ontmantelen die ik als de waarheid was gaan zien. Ik leerde mezelf weer volledig te vertrouwen. En hier ben ik, gezond en gelukkig, alweer meer dan een decennium zonder medicijnen, in staat om gemakkelijk door het leven te bewegen en mijn ware pad te volgen.

Dat wens ik iedereen toe. Voor mij reden om ooit aan deze website te beginnen en relevante boeken te gaan schrijven, om oude wijsheid makkelijker beschikbaar te maken. Op deze manier bereik ik meer mensen dan ik ooit één op één tijdens mijn consulten kon helpen.

Wil je meer weten over wat ik precies doe? Kijk dan hier.