Over Emma

Laten we beginnen met de basis: mijn naam is Emma en ik bewandel deze aarde sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ik ben geboren en getogen in Nederland en ben voornamelijk Nederlands met wat Keltisch en Noords bloed. Ik woon niet continu in Nederland. Het zal altijd thuis zijn en ik ben er regelmatig. Maar door de drukte, geluids- en lichvervuiling moet ik af en toe weg. Ik ga daarom regelmatig naar plekken waar een mens zich nietig kan voelen. Ik ben van nature een reiziger. Al vind ik het fijn een plek te hebben die ik thuis kan noemen, ik hou er niet van altijd op dezelfde plaats vast te zitten.

Een onlosmakelijk onderdeel van de aarde

Zolang ik me kan herinneren ben ik al gefascineerd door de aarde om me heen. Ik gebruik expres het woord ‘aarde’; ik bedoelde daar niet ‘wereld’ mee. De wereld is letterlijk het geheel va de door mensen gecreëerde maatschappij, terwijl de aarde uit de hele planeet en alles dat daarop bestaat. Vanaf jonge leeftijd leerde ik dat er meer was aan deze levende en ademende entiteit dan de meeste mensen om me heen leken te bevatten. Ik zag dat het leven uit meer bestond dan waarvan de meeste mensen zich bewust waren. Ik zag ook dat wij een onlosmakelijk deel zijn van dit levende en ademende geheel en voelde dat hoe verder wij ons losmaakten hiervan hoe meer meer schade we opliepen.

Het leven is magisch

We kennen allemaal wel voorbeelden van dat ongrijpbare element in het leven dat de sleutel tot alles lijkt te zijn. Die factor die je niet helemaal kunt begrijpen, maar die alles wat we denken te weten uitdaagt en verandert. Sommige mensen noemen het toeval. Alsof dat bestaat… Anderen noemen het kwantumfysica , weer anderen zien er een wonderbaarlijke goddelijkheid in. En dan zijn er diegenen die het hekserij, magie of tovenarij noemen. Hoe je het ook wilt noemen, het is een kracht die zonder twijfel bestaat. Ik wist en voelde het toen ik een klein meisje was, struinend door de bossages langs de rivier waar we bij in de buurt woonden, en ik weet en voel het nu.

Magie is niet iets dat ik af en toe gebruik, dat ik in- en uitschakel. Het is geïntegreerd in elk onderdeel van mijn leven en wezen. Dus ook in mijn wijze vrouwen praktijk. Het is juist de sleutel tot succes in mijn behandelkamer. Juist die diepe verbondenheid die magisch inzicht geeft, heeft mij de gereedschappen gegeven die ervoor zorgen dat ik tot de kern van een probleem kan doordringen. Toegegeven, ik heb getwijfeld of ik het woord magie op deze site moest gebruiken. Maar het is zo belangrijk, ik heb er zelfs een artikel gewijd.

De ultieme kennis door inclinatie, talent, studie en heel, heel veel hard werken

Hoe ik zover ben gekomen en hagetisse ben geworden? Ten eerste door open te staan en dat te blijven – alhoewel dat laatste af en toe best een strijd is geweest, opgroeiend in deze maatschappij. Maar een wise woman worden was mijn lot. Het moest en zou gebeuren. Van jongs af aan nam ik gretig alles in me op wat met de aarde en genezen – in de breedste zin van het woord – te maken had.

Ik kwam de juiste bronnen en mensen tegen en zoog alle wijsheid, die me aangeboden werd, dankbaar op. Ik studeerde kruidengeneeskunde, plantkunde, de werking van de natuur in al haar facetten, permacultuur. Nadat ik mijn medische basisopleiding had afgerond, ben ik in allerlei soorten natuurlijke geneeskunde gedoken, zoals orthomoleculaire geneeskunde, kPNI, MBSR, Healing with the Arts (voor welke opleiding ik een tijdlang mentor was) en verschillende existentialistische psychotherapeutische methodes. Maar ik verslond ook andere, niet de meest voor de hand liggende, maar zeer verwante soorten kennis. Zoals hoe wij mensen communiceren én hoe wij leren, filosofie, archeologie, geschiedenis, folklore, mijn eigen wortels. Ik ben ook een gediplomeerd leraar, gespecialiseerd in meervoudige intelligentie theorie.

Oude en nieuwe wijsheid in het leven van mensen brengen

Alweer meer dan een decennium geleden begon ik mensen te helpen met alles wat ik weet en kan. Ik gebruik hiervoor oude en nieuwe kennis en wijsheid. Diegenen die klaar zijn om dit pad te gaan bewandelen en/of de soort hulp die ik kan geven kunnen gebruiken, zullen zich herkennen in bovenstaande woorden. Ben jij een van hen en wil je ervoor gaan? Neem contact met me op voor een afspraak. Wil je meer weten over wat ik precies doe? Kijk dan hier.