Farmacie Header Image

Hashtags voor deze post, hashtags voor deze plant:

Instagram hashtags

Facebook hastags

duizeduizendblad duizendblad achillea millefoliummillefoliumndblad achillea millefolium

Duizendblad, Achillea millefolium

Duizendblad, Achillea millefolium, is een heel gewoon plantje dat je overal in de bermen kunt zien staan. Het is ook een echte krachtpatser met ontzettend veel toepassingen, zowel als het gaat om geneeskrachtige en magische eigenschappen als om eetbaarheid. In deze plantenmonografie gaan we deze bescheiden plant eens goed in de schijnwerpers zetten.

Geneeskrachtige eigenschappen van duizendblad, Achillea millefolium

Duizendblad is rijk aan chlorofyl. Als echte bloedvatenplant werkt het bloedstelpend, bloedvatverwijdend en bloedzuiverend. Daarbij reinigt het vaten en helpt tegen aderverkalking, etalagebenen, spataderen, gezwollen voeten. Reguleert bloeddruk. Ook bij overmatige menstruatie. Duizendblad is een goede hartplant. Deze plant werkt ook nog eens tegen darmkrampen en maagkrampen, is weldadig voor maag, darm, lever en milt. Het heeft daarbij een ontstekingsremmend effect, zorgt dat slijm makkelijker verdwijnt en helpt bij koorts, verkoudheid en griep.

Magische werking van deze plant

Magisch werkt deze plant goed in liefdesmagie. Onder het kussen gelegd zal het dromen opwekken waarin je kunt zien wie je toekomstige geliefde is, in bruidsboeket of boven het bed zal de liefde tussen twee mensen minstens zeven jaar duren. Het weert negatieve energie af. Draag duizendblad bij je voor moed en tegen angst of om vrienden aan te trekken. Gebruikt als thee geeft het psychische kracht. Duizendblad is een krachtig kruid bij het uitdrijven van ongewenste energieën en invloeden. En of dat alles nog niet genoeg is, je kunt het ook nog eens eten. Lees meer in deze monografie.

Botanische beschrijving Duizendblad, Achillea millefolium

Kruipende wortelstok die makkelijk aan het woekeren gaat. Stengel is rechtopstaand, houtig, hoekig en behaard. Bloemen meestal 5 witte of roze lintbloemen aan de rand en 2 tot 9 crème tot geelachtige buisbloemen in het hart. Groeien in korfjes in dichte, schermvormige pluimen die 4 tot 9 diameter groot zijn. De zaadjes bestaand uit grijze nootjes. Bladen zeer fijn, dubbel geveerd die ongeveer 5 tot 15 cm lang zijn. Aromatische geur.

Bijzonderheden

Oud geneeskruid met vluchtige oliën.
Volgens de overlevering gebruikte Achilles deze plant tegen verwondingen, vandaar de naam.
Vroeger werd duizendblad nog wel eens gebruikt voor het brouwen van bier in plaats van hop.
Met de bladeren en bloemen kun je stoffen verven.

Het is niet toegestaan inhoud te kopiëren

 

Word gratis lid

en zie verborgen content

Duizendblad, Achillea millefolium image