Onkruidpesto recept: koken met planten uit jouw wilde tuin
Onkruidpesto is gezond door alle voedingsstoffen en geeft variatie in je dieet
Eetbaar onkruid zit boordevol waardevolle voedingsstoffen, meer dan groente uit de winkel. Door je dieet aan te vullen met dit soort planten heb je meteen veel meer variatie in je voeding. Waarom dat belangrijk is, lees je elders op de website en in De Hagetisse's Voedingsboek en de Voedingscursus. Ik haalde de meeste planten uit mijn eigen tuin. Daar groeien, op dit moment, minstens 25 eetbare plantensoorten en dat is zonder dat ik speciaal iets geplant heb. Alleen de look-zonder-look haalde ik uit een nabijgelegen natuurgebied. Dat was nog even zoeken, want men had helaas dit jaar de bermen al vroeg gemaaid. Geen idee waarom, maar ze doen in mijn gemeente wel meer dingen waar ik geen hout van begrijp, zoals wekelijks grasmaaien, ongeacht de weersomstandigheden en het gebruiken van pesticides waarvan echt wel vaststaat dat ze mens, dier en milieu beschadigen. Dat betekent wel dat je moet nadenken over waar jij je planten vandaan haalt. Zorg dat je zeker weet dat er niets rots mee is gebeurd. Maar dat terzijde… we gaan onkruidpesto maken!Om alles te zien heb je een abonnement nodig
Je hebt dan o.a. toegang tot het volgende:
- Een lijst met de benodigde gereedschappen
- Ingrediëntenlijst
- En natuurlijk een uitgebreide beschrijving van de bereidingswijze
Toegang met gratis abonnement