Veelgestelde vragen over de Hagetisse’s Kruidengrimoire en Oogstkalender foto

Veelgestelde vragen over de Hagetisse’s Kruidengrimoire en Oogstkalender

Waar kan ik de Kruidengrimoire en Oogstkalender kopen?

Via deze link of door op de boekenbal te klikken en natuurlijk via je lokale boekenwinkel.

Verzenden jullie ook naar andere landen dan Nederland en België?

Nee, momenteel niet. Er zijn echter boekhandels die dit wel doen. Als je zoekt op boek verzenden naar het buitenland vind je er meerdere. Wat andere mensen ook doen, is het boek naar familie of vrienden laten sturen, die het vervolgens doorsturen of waar ze het ophalen wanneer het hen uitkomt.

Wat voor planten staan er in de Kruidengrimoire?

Je vindt 57 van mijn favoriete planten in het boek. Dit zijn met name lokale planten, maar ook een aantal uitheemse die ik graag gebruik.

Wat voor informatie vind ik in de Oogstkalender?

Daar vind je wanneer je welke van de 57 planten uit de Kruidengrimoire kunt oogsten, zowel voor medicinale als culinaire doeleinden.

Staat er in de Kruidengrimoire ook informatie over hoe ik de planten gebruik?

Jazeker. In de monografieën vind je per plant gebruiksinformatie, zowel op medicinaal, magisch als culinair vlak. Daarbij krijg je uitleg over hoe je de meest voorkomende bereidingen, zoals bijvoorbeeld decocten, tincturen, zalven en nog veel meer, zelf thuis kunt maken.

Zijn planten veilig om te gebruiken?

Dat hangt helemaal van de plant af. De planten in dit boek variëren van compleet veilige soorten tot exemplaren waarbij je het beste uit de buurt blijft, tenzij je een heel ervaren herborist bent. Daarbij zul je begrijpen dat het maken van dit boek een heidens ( 😉 ) karwei was en ik menselijk ben. Er kunnen dus, ondanks mijn zorgvuldige manier van werken, fouten ingeslopen zijn. Zorg daarom dat je altijd zelfbewust blijft, je plant en bereidingswijze verstandig kiest, doe ook je eigen onderzoek en blijf altijd kritisch. En natuurlijk dient een medische of andersoortige aandoening altijd door een dokter of andere specialist gezien en behandeld te worden.

Ik heb nog meer vragen. Waar kan ik die kwijt?

Op de bestelpagina op mijn website vind je veel informatie, inclusief een inkijkexemplaar waardoor je een goed idee krijgt van wat je kunt verwachten van de Kruidengrimoire en de Oogstkalender. Daarbij is er een Veelgestelde vragen pagina waarop je antwoorden vindt over andere aspecten van wat ik doe en hoe dingen werken . Heb je hierna nog vragen? Dan kun je die het beste stellen via het contactformulier op deze website. Dat is de snelste manier om me te bereiken.