Groen en ethisch geweten: consultant voor wie meer wil doen voor mens, dier en milieu

Milieuconsultant en ethisch adviseur: koers bepalen voor mens en milieu

Als hagetisse en wise woman beschouw ik goed zorgen voor de aarde als één van mijn kerntaken. Daarom kunnen bedrijven, maar ook personen die meer willen doen voor mens, dier en milieu, mij inhuren als groen en ethisch geweten. Ik kijk dan op welke manier een product, dienst of project ruimte biedt om milieuvriendelijker, diervriendelijker en mensvriendelijker te worden opgezet. Kort gezegd schijn ik licht op blinde vlekken die er mogelijk zijn en help ik zo een koers bepalen die beter is voor mens en milieu.

Door mijn brede achtergrond, opleiding en ervaring heb ik zicht op verschillende aspecten van een vraagstuk en weet ik vaak verbanden te leggen die over het hoofd gezien worden. Belangrijker nog, ik weet hoe ik relevante informatie moet duiden en wanneer ik door moet vragen.

Je kunt een niet werkend systeem niet vanuit datzelfde systeem veranderen

Te vaak zie ik dat goedwillende ondernemers te veel vertrouwen op de informatie die hen gegeven wordt en daardoor te weinig doorvragen. Een andere valkuil waar men regelmatig invalt is dat ze niet buiten het heersende systeem kunnen denken. Als een systeem niet werkt, zoals dat met het onze het geval is, is blijven denken vanuit datzelfde systeem het laatste wat je moet doen om dingen te veranderen.

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de meeste groene en ethische initiatieven zie ik nog steeds dat men blijft denken vanuit hoe de dingen nu zijn en werken. Maar om de wereld te veranderen zul je dingen anders moeten doen en zeker niet blijven doormodderen op de manier waarvan we weten dat het niet werkt.

Door het beantwoorden van lastige vragen kom je verder

Ik ben de aangewezen persoon om jou als persoon of ondernemer uit die vicieuze cirkel te halen. Omdat ik begrijp dat de wereld van verhalen aan elkaar hangt en door die verhalen heen prik, kan ik je helpen de lat hoger te leggen en meer te doen. Ik ga met alle liefde naast je staan om je lastige vragen te stellen die jou verder helpen. Daarnaast is het ondernemen me met de paplepel ingegoten en verlies ik dat aspect van een vraagstuk zeker niet uit het oog.

Voor welke soort initiatieven je bij mij terecht kunt? Eigenlijk voor elk project dat tot doel heeft milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk te zijn. Van een nieuw biologisch product tot aan een circulair landbouwproject, van maatschappelijke organisatie tot privaat bedrijf, mijn ethisch geweten staat voor je klaar. Neem vooral contact op om te mogelijkheden te bespreken.