Farmacie Header Image

Alle Nuggets

Gele dovenetel image

Gele dovenetel

Kijk eens wat ik vond langs de kant van een bospad: heel veel gele dovenetel, Lamiastrum of Lamium galeobdolon! De meeste van jullie kennen vast de paarse en witte familieleden van deze plant wel, maar deze zie je toch iets minder vaak. En dat terwijl de gele dovenetel nog lekkerder is dan die andere twee.

Klik om meer te lezen…

Kijk eens wat ik vond langs de kant van een bospad: heel veel gele dovenetel, Lamiastrum of Lamium galeobdolon! De meeste van jullie kennen vast de paarse en witte familieleden van deze plant wel, maar deze zie je toch iets minder vaak. En dat terwijl de gele dovenetel nog lekkerder is dan die andere twee. Dovenetel kun je op dezelfde manieren eten als de brandnetel, maar dan zonder de ongemakken die de brandharen bij het plukken geven. Je kunt de bladeren dus rauw en gekookt eten. De dovenetel heeft daarbij als bonus dat de bloemen echt superlekker zijn. Zoet van smaak en dat geldt zeker voor de gele variant. Die is het zoetst van allemaal. Ik snoep ze graag. Dovenetel is mineraalrijk en daarom erg gezond om te eten. De geneeskrachtige eigenschappen zijn enigszins te vergelijken met de brandnetel, al is de dovenetel wel minder krachtig. Ik geniet daarom vooral van de culinaire geneugtes die deze plant biedt...
Buiten schrijven image
De Kruidengrimoire in de Happinez image

De Kruidengrimoire in de Happinez

Het is sowieso geweldig als iemand je vertelt dat ze jouw boek leuk vinden, maar als er een enthousiaste review in een van je eigen favoriete bladen verschijnt, is dat natuurlijk een groot compliment! Je kunt je daarom voorstellen dat mijn wangen behoorlijk gloeiden toen ik De Hagetisse’s Kruidengrimoire in het januari-nummer van de Happinez zag staan.

Het is sowieso geweldig als iemand je vertelt dat ze jouw boek leuk vinden, maar als er een enthousiaste review in een van je eigen favoriete bladen verschijnt, is dat natuurlijk een groot compliment! Je kunt je daarom voorstellen dat mijn wangen behoorlijk gloeiden toen ik De Hagetisse's Kruidengrimoire in het januari-nummer van de Happinez zag staan.
Overal waar ik ga ben ik image

Overal waar ik ga ben ik

Stilte image

Stilte

Wauw, dat was best een achtbaan, de afgelopen Joeltijd en nog een tijdje daarachteraan.

Kort nadat ik jullie had gevraagd over jullie ideale woonplek (met dank voor de vele inspirerende reacties!) werd ik flink ziek. Daarnaast ging mijn allerliefste maatje, Chelik, snel achteruit. Hij was al een oude man, maar toch… ik ben geen moment van zijn zijde geweken en heb alles geprobeerd om hem te helpen. Ook op het laatst, toen het helpen bestond uit het er continu zijn voor hem zodat zijn overgang zo vredig mogelijk was.

Ondertussen voel ik me wel beter, alhoewel ik nog steeds best moe ben. Daar geef ik gewoon aan toe, net als aan andere dingen die spelen. Ik heb door de jaren geleerd dat het in lastige tijden voor mij goed werkt om tot stilstand te komen. Om wat er blijkbaar moet zijn zonder tegenstribbelen er te laten zijn.

Dat wil trouwens niet zeggen dat ik niets doe. Ik schrijf, lees en wandel veel. Ik handel de nodige lopende zaken af. Ik breng tijd door met mijn gezinsleden, maar ook veel tijd alleen. Gewoon zitten of liggen of staren. Ik doe alleen niets dat grote gevolgen kan hebben. Daar is het nu niet het moment voor. Die tijd komt vanzelf weer en ik voel vanzelf wanneer dat is.

Wat helpt jou door de moeilijkere tijden heen?

Wauw, dat was best een achtbaan, de afgelopen Joeltijd en nog een tijdje daarachteraan. Kort nadat ik jullie had gevraagd over jullie ideale woonplek (met dank voor de vele inspirerende reacties!) werd ik flink ziek. Daarnaast ging mijn allerliefste maatje, Chelik, snel achteruit. Hij was al een oude man, maar toch… ik ben geen moment van zijn zijde geweken en heb alles geprobeerd om hem te helpen. Ook op het laatst, toen het helpen bestond uit het er continu zijn voor hem zodat zijn overgang zo vredig mogelijk was. Ondertussen voel ik me wel beter, alhoewel ik nog steeds best moe ben. Daar geef ik gewoon aan toe, net als aan andere dingen die spelen. Ik heb door de jaren geleerd dat het in lastige tijden voor mij goed werkt om tot stilstand te komen. Om wat er blijkbaar moet zijn zonder tegenstribbelen er te laten zijn. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik niets doe. Ik schrijf, lees en wandel veel. Ik handel de nodige lopende zaken af. Ik breng tijd door met mijn gezinsleden, maar ook veel tijd alleen. Gewoon zitten of liggen of staren. Ik doe alleen niets dat grote gevolgen kan hebben. Daar is het nu niet het moment voor. Die tijd komt vanzelf weer en ik voel vanzelf wanneer dat is. Wat helpt jou door de moeilijkere tijden heen?
In de categorie “Goede Vragen” image

In de categorie “Goede Vragen”

Wat me afvraag… als jij de vrije hand zou hebben, waar zou je gaan wonen? En waarom? Hoe zou jouw huis eruit zien? Hoe zou je leven er zo’n beetje uitzien?
Goede vragen voor deze tijd van het jaar, toch?
🌳🌲🌿🌞🌻🌍⛰🏡🏘🛖⛺️🐕🐎🐈‍⬛
Wat me afvraag... als jij de vrije hand zou hebben, waar zou je gaan wonen? En waarom? Hoe zou jouw huis eruit zien? Hoe zou je leven er zo'n beetje uitzien?
Goede vragen voor deze tijd van het jaar, toch?
🌳🌲🌿🌞🌻🌍⛰🏡🏘🛖⛺️🐕🐎🐈‍⬛
Mariaboom image

Mariaboom

Deze week las ik in de krant dat de Oisterwijkse Marialinde in Nederland tot boom van het jaar is gekozen. Deze boom is al zeker 650 jaar oud. De naam verraadt dat deze specifieke boom voor onze voorouders belangrijk was. Lindes werden namelijk gezien als krachtige magische beschermbomen en verschenen vaak als eerste in een nieuwe nederzetting. Ze hadden een rol in veel belangrijke maatschappelijke rituelen. Toen het christendom de overhand kreeg, lukte het de kerk niet dit gebruik uit te roeien, waarop men de boom in kwestie dan maar adopteerde en verchristelijkte. En linde heeft ook nog fantastische geneeskrachtige eigenschappen! Lees meer over deze boom in de monografie elders op deze website.

Deze week las ik in de krant dat de Oisterwijkse Marialinde in Nederland tot boom van het jaar is gekozen. Deze boom is al zeker 650 jaar oud. De naam verraadt dat deze specifieke boom voor onze voorouders belangrijk was. Lindes werden namelijk gezien als krachtige magische beschermbomen en verschenen vaak als eerste in een nieuwe nederzetting. Ze hadden een rol in veel belangrijke maatschappelijke rituelen. Toen het christendom de overhand kreeg, lukte het de kerk niet dit gebruik uit te roeien, waarop men de boom in kwestie dan maar adopteerde en verchristelijkte. En linde heeft ook nog fantastische geneeskrachtige eigenschappen! Lees meer over deze boom in de monografie elders op deze website.
Witch Orleans Market image

Witch Orleans Market

Aanstaande zaterdag 29 april zijn de Kruidengrimoire, Oogstkalender en ik te vinden op de Witch Orleans Market op ’t Leesten te Ugchelen. Dus als je ons in het echt wil zien, is dit je kans! Je vindt meer informatie op de website van Witch Orleans Market.
Naar binnen keren… image
Gelukkig image

Gelukkig

Een van de schadelijkste overtuigingen van onze huidige maatschappij is het idee dat we altijd gelukkig zouden moeten zijn. Dat dit sowieso een toestand is die continu haalbaar zou zijn. Dit hardnekkige verhaaltje, in combinatie met de fabel dat het leven maakbaar is, zorgt ervoor dat miljarden mensen een onmogelijk doel najagen.

Het is niet mogelijk altijd gelukkig te zijn, noch is het wenselijk. Je af en toe ongelukkig voelen is onvermijdelijk. Zonder de dalen zijn er geen pieken en beide toestanden hebben je lessen te leren. Dit werkt ook de andere kant op. Zelfs in de vreselijkste omstandigheden zijn momenten van geluk te vinden. Het waarderen van beide toestanden – en je realiseren dat beiden van voorbijgaande aard zijn – is de sleutel tot een fijn leven.

Een van de schadelijkste overtuigingen van onze huidige maatschappij is het idee dat we altijd gelukkig zouden moeten zijn. Dat dit sowieso een toestand is die continu haalbaar zou zijn. Dit hardnekkige verhaaltje, in combinatie met de fabel dat het leven maakbaar is, zorgt ervoor dat miljarden mensen een onmogelijk doel najagen. Het is niet mogelijk altijd gelukkig te zijn, noch is het wenselijk. Je ongelukkig voelen is soms onvermijdelijk. Zonder de dalen zijn er geen pieken en beide toestanden hebben je lessen te leren. Dit werkt ook de andere kant op. Zelfs in de vreselijkste omstandigheden zijn momenten van geluk te vinden. Het waarderen van beide toestanden – en je realiseren dat beiden van voorbijgaande aard zijn – is de sleutel tot een fijn leven.
Mijn kruidengrimoire image

Mijn kruidengrimoire

Maak kennis met mijn boek der boeken, mijn kruidengrimoire. Er gaat niets boven het uiterlijk, het gevoel en de geur van een echt boek, vooral als het zo'n kunstwerk is... ☺ Ik heb al vaak de vraag gekregen of ik mijn kennis in boekvorm kan delen. En bij deze laat ik je met trots weten dat ik eraan werk! Op dit moment hebben we nog geen publicatiedatum, maar ik vermoed dat het ruim voor kerst zal zijn. Ik hou je zeker op de hoogte! Wil je zeker weten dat je niets mist? Volg me op Instagram of Facebook en voeg me toe aan je favorieten om ervoor te zorgen dat mijn berichten in je feed verschijnen. Je kunt ook basislid worden (het is gratis!). Dan krijg je automatisch mijn nieuwsbrief. ❤️
Be here now image

Be here now

Alles wat we hebben is het nu. Het verleden is voorbij en de toekomst is niet gegarandeerd. Ons leven op deze aarde is eindig en dat is oké. Maar op de een of andere manier lijkt dat gegeven voor ons mensen alleen maar reden om niet aanwezig te zijn waar we op dit moment ook zijn. Die beperkte levensduur lijkt ons er vooral toe te zetten om ergens in de toekomst succesvol te zijn, wat dat ook mag betekenen. Terwijl optimaal van het NU te genieten de enige manier is om zeker weten een ​​succesvol leven te leiden. Tenminste, als je echt volop leven als het doel van ons bestaan ​​beschouwt. Zoals ondergetekende.

In feite is dat het voornaamste dat me geestelijk gezond houdt in deze krankzinnige wereld. Door hier en nu te zijn, kan ik dankbaar blijven voor alles wat is en alles waarmee ik me verbindt. Op die momenten dat ik niet 100% aanwezig ben zouden de onzekerheden waarmee ik te maken heb me weleens mentaal onderuit kunnen halen. En dat wil ik niet, want het leven is gewoonweg veel te mooi. Dus ik doe m’n best in het hier en nu te blijven. Bijvoorbeeld door bewust contact te maken met de natuur om mij heen.

Alles wat we hebben is het nu. Het verleden is voorbij en de toekomst is niet gegarandeerd. Ons leven op deze aarde is eindig en dat is oké. Maar op de een of andere manier lijkt dat gegeven voor ons mensen alleen maar reden om niet aanwezig te zijn waar we op dit moment ook zijn. Die beperkte levensduur lijkt ons er vooral toe te zetten om ergens in de toekomst succesvol te zijn, wat dat ook mag betekenen. Terwijl optimaal van het NU te genieten de enige manier is om zeker weten een ​​succesvol leven te leiden. Tenminste, als je echt volop leven als het doel van ons bestaan ​​beschouwt. Zoals ondergetekende. In feite is dat het voornaamste dat me geestelijk gezond houdt in deze krankzinnige wereld. Door hier en nu te zijn, kan ik dankbaar blijven voor alles wat is en alles waarmee ik me verbindt. Op die momenten dat ik niet 100% aanwezig ben zouden de onzekerheden waarmee ik te maken heb me weleens mentaal onderuit kunnen halen. En dat wil ik niet, want het leven is gewoonweg veel te mooi. Dus ik doe m’n best in het hier en nu te blijven. Bijvoorbeeld door bewust contact te maken met de natuur om mij heen.
Be in Nature image

Be in Nature

Een tijdje terug nam ik een pauze van sociale media. Dat voelde echt goed. Ik kon nog meer tijd in de natuur – waar ik thuishoor – doorbrengen en had nog steeds genoeg tijd om aan mijn kruidengeneesmiddelen te werken, te schrijven, te creëren en nog veel meer.

Ik kan niet zeggen dat ik ooit echt verliefd ben geworden op het gebruik van sociale media. Ik had de hoop tonnen gelijkgestemde mensen te ontmoeten en mijn kennis op grote schaal te delen. Toegegeven, ik heb echt geweldige mensen van over de hele wereld ontmoet, maar het voelde vooral alsof ik door hoepels moest springen en de ruimte in aan het praten was.

Daar wil ik mijn tijd niet aan besteden. Vooral nu het steeds duidelijker wordt dat Meta maar één doel heeft: ons verslaafd maken aan onze schermpjes. Dus ja, ik ben er klaar mee. Vanaf nu deel ik alleen dingen op social media als ik daar zin in heb, op het moment dat ik daar zin in heb. Geen hoepels meer.

Weet je wat het is? Jouw tijd is het belangrijkste ding waar jij zeggenschap over hebt dat onvervangbaar is. En onze afgescheidenheid van moeder natuur is het grootste algemene trauma. Mijn advies aan jou: ga offline en wees in de natuur. Herstel de verbinding met alles wat is; het is van vitaal belang voor je welzijn. Voel dat je daar hoort, met je voeten op de grond en je hoofd in de wind, je omgeving wemelend van de medeschepsels…

Een tijdje terug nam ik een pauze van sociale media. Dat voelde echt goed. Ik kon nog meer tijd in de natuur - waar ik thuishoor - doorbrengen en had nog steeds genoeg tijd om aan mijn kruidengeneesmiddelen te werken, te schrijven, te creëren en nog veel meer. Ik kan niet zeggen dat ik ooit echt verliefd ben geworden op het gebruik van sociale media. Ik had de hoop tonnen gelijkgestemde mensen te ontmoeten en mijn kennis op grote schaal te delen. Toegegeven, ik heb echt geweldige mensen van over de hele wereld ontmoet, maar het voelde vooral alsof ik door hoepels moest springen en de ruimte in aan het praten was. Daar wil ik mijn tijd niet aan besteden. Vooral nu het steeds duidelijker wordt dat Meta maar één doel heeft: ons verslaafd maken aan onze schermpjes. Dus ja, ik ben er klaar mee. Vanaf nu deel ik alleen dingen op social media als ik daar zin in heb, op het moment dat ik daar zin in heb. Geen hoepels meer. Weet je wat het is? Jouw tijd is het belangrijkste ding waar jij zeggenschap over hebt dat onvervangbaar is. En onze afgescheidenheid van moeder natuur is het grootste algemene trauma. Mijn advies aan jou: ga offline en wees in de natuur. Herstel de verbinding met alles wat is; het is van vitaal belang voor je welzijn. Voel dat je daar hoort, met je voeten op de grond en je hoofd in de wind, je omgeving wemelend van de medeschepsels…

Mijn belangrijkste taak vind ik het informeren van mensen die hun eigen pad weer willen bewandelen. Die het vertrouwen in zichzelf willen hervinden, helemaal, zowel in hoofd, hart als lijf.  Ik help hen alle verhalen, aangeleerd door opvoeding en culturele kaders, te doorzien voor wat ze zijn, de stem van hun eigen intuïtie weer te herkennen en de kracht te vinden die te volgen, op weg naar gezondheid en geluk.

Dat is de rode draad door al mijn werk. Op kleine manieren, door kennis te delen die mensen in staat stelt voor zichzelf te zorgen. En op grotere manieren, door altijd vragen te stellen en de status quo in twijfel te trekken…

Bananenscramble image

Bananenscramble

Dit is mijn bord van vanochtend. Nou ja, het ging eerder richting de middag, maar het was in ieder geval mijn simpele, gezonde en lekkere ontbijt: bananenscramble met koekenpancrumble.  Ik eet dit niet vaak, want banaan moet van ver komen en ik eet bij voorkeur lokaal. Maar iedereen in mijn gezin vindt dit heerlijk en overrijpe bananen worden anders weggegooid, dus soms verwennen we onszelf. Zoals vandaag dus.

Vandaag aten we dit gerecht in combinatie met een crumble uit de koekenpan, aardbeien en verse slagroom, uiteraard zonder suiker. Klik om het recept te lezen!

Dit is mijn bord van vanochtend. Nou ja, het ging eerder richting de middag, maar het was in ieder geval mijn simpele, gezonde en lekkere ontbijt: bananenscramble met koekenpancrumble.  Ik eet dit niet vaak, want banaan moet van ver komen en ik eet bij voorkeur lokaal. Maar iedereen in mijn gezin vindt dit heerlijk en overrijpe bananen worden anders weggegooid, dus soms verwennen we onszelf. Zoals vandaag dus. Vandaag aten we dit gerecht in combinatie met een crumble uit de koekenpan, aardbeien en verse slagroom, uiteraard zonder suiker. Trouwens, normaal zou ik een gerecht met veel fruit vroeg op de dag niet aanraden bij mensen met bijnierproblematiek, maar in dit geval kan het wel. Doordat je het fruit combineert met andere, hartige, ingrediënten en een gezond zout, zit het wel goed met je kalium – natrium balans.

Bananenscramble (per persoon):

Breek twee eieren in een schaaltje. Prak een rijpe banaan heel fijn met een vork en doe het bij de eieren. Voeg een kwart theelepel fijn Keltisch zeezout toe. Klop het geheel goed los met een garde en doe het in een hete pan met een klont boter. Draai het vuur terug tot middenhoog en roerbak de scramble onder voortdurend doorroeren.

Koekenpancrumble:

Neem een biologisch appeltje – ik gebruik een halve appel per persoon – en verwijder het klokhuis. Snij de appel in hele kleine stukjes. Doe veel boter in een koekenpan. Ik gebruik voor vier personen ongeveer 100 gram boter. Verhit de boter en fruit de appelstukjes kort op hoog vuur. Voeg havervlokken (per persoon twee handjes) en wat rozijnen toe. Draai het vuur laag en laat het onder regelmatig omscheppen doorbakken tot de vlokken goudbruin zijn. Serveer de bananenscramble met de crumble en verse slagroom of mascarpone of crème fraiche.  Je kunt daarnaast nog andere lekkere dingen toevoegen, zoals wat geroosterde walnoten of amandelen en seizoensfruit.
Lees verder
Varens image
Voel de magie… image

Voel de magie…

Ergens in Kerry, Ierland…
Op sommige plekken is het onmogelijk de magie niet te voelen. Waar het makkelijk is om het aardse te overstijgen en elders heen te reizen. Dit is zo’n plek.
Kom even bij me zitten en zie wat ik zie.
Hommels en vingerhoedskruid image

Hommels en vingerhoedskruid

Hommels zijn dol op vingershoedskruid. Dat is een van de redenen waarom deze plant in mijn tuin staat. Wil je meer weten over vingerhoedskruid, Digitalis purpurea? Bij de blogs kun je er een artikel over vinden.

Kikkers image

Kikkers

Muis, kevers en vliegen image

Muis, kevers en vliegen

De cycli van de natuur, de cirkel van het leven in actie.

Ik kwam deze muis vandaag tegen tijdens een wandeling in een lokale bos. Ik filmde terwijl hij werd opgegeten door kevers (Nicrophorus vespilloides) en aasvliegen. Terwijl alles om ons heen groeit en tot bloei komt, maakt de dood ook nog steeds een groot deel uit van het leven.

Kraai fledgling image

Kraai fledgling

Maak kennis met onze gast van de afgelopen twee dagen… We hadden deze jonge kraai onder onze hoede terwijl hij wachtte om in een vogelopvang te worden geplaatst.

Hij werd zittend op de grond bij ons veld gevonden. Normaal gesproken zou dat geen reden tot ongerustheid zijn geweest. Kraaien verlaten vaker wel dan niet het nest voordat ze kunnen vliegen. Hun ouders blijven ze op de grond voeren totdat ze klaar zijn om het allemaal alleen te doen.

Klik om meer te lezen

Maak kennis met onze gast van de afgelopen twee dagen... We hadden deze jonge kraai onder onze hoede terwijl hij wachtte om in een vogelopvang te worden geplaatst. Hij werd zittend op de grond bij ons veld gevonden. Normaal gesproken zou dat geen reden tot ongerustheid zijn geweest. Kraaien verlaten vaker wel dan niet het nest voordat ze kunnen vliegen. Hun ouders blijven ze op de grond voeren totdat ze klaar zijn om het allemaal alleen te doen. Als je ooit een jonge kraai vindt, is het daarom een ​​goed idee om hem gewoon met rust te laten. Hoogstwaarschijnlijk zijn zijn ouders in de buurt, wachtend tot je weggaat. En maak je geen zorgen dat hij naar mensen ruikt. Het is een broodje aap dat vogels daardoor hun kroost in de steek zouden laten. Soms is het echter een goed idee om iemand, die iets van deze vogels weet, een kijkje te laten nemen. Zoals in het geval van deze kraai. Hij was erg ondervoed, hetgeen te zien is aan zijn veren. Hij bevond zich ook op een zeer ongelukkige locatie. Tussen twee basisscholen, heel veel katten en honden, dicht bij de weg. In zijn geval was opvang nodig. Hij zou het zeker niet hebben overleefd, dus ik ben blij dat men ons vroeg even om bij hem te komen kijken. Op dit moment is deze kleine kraai in een vogelreservaat. Hij verblijft daar met soortgenoten totdat hij klaar is om weer in het wild te worden vrijgelaten.... ?
HSP image

HSP

HSP, oftewel hoogsensitieve persoon… dat is een term waar ik niet veel mee kan. Ook al rekent men mij waarschijnlijk zelf ook tot die groep. Ik weet dat veel mensen zichzelf als HSP beschouwen en dat voor hen veel puzzelstukjes op z’n plek vallen op het moment dat ze de term leren kennen. Maar voor mij is het weer zo’n term die verzonnen is om een normale reactie op een abnormale wereld te verklaren.

Klik om meer te lezen…

HSP, oftewel hoogsensitieve persoon... dat is een term waar ik niet veel mee kan. Ook al rekent men mij waarschijnlijk zelf ook tot die groep. Ik weet dat veel mensen zichzelf als HSP beschouwen en dat voor hen veel puzzelstukjes op z'n plek vallen op het moment dat ze de term leren kennen. Maar voor mij is het weer zo'n term die verzonnen is om een normale reactie op een abnormale wereld te verklaren. Niet de zogenaamde hoogsensitieve persoon wijkt af maar al die andere mensen. Het is ronduit vreemd dat zij kunnen functioneren in een maatschappij zo bizar en hoog aan prikkels als de onze. We zijn zeker weten niet gemaakt voor een wereld als deze. We zijn gemaakt om alert te zijn, bewust van onze omgeving. Om geluiden, beelden en andere indrukken op te vangen met onze voelsprieten en snel te duiden. Diepe bromgeluiden of hoge geluiden die op gegil lijken - of gegil zijn - zouden ons allemaal direct op onze hoede moeten brengen. Mensen die gekwalificeerd worden als HSP zijn niet verhoogd alert. Al die anderen zijn verminderd alert. Ze zijn afgestompt door de tsunami aan dagelijkse prikkels. Dat lijkt een voordeel, maar dat is het niet. Het alarmeringsproces is niet meer bewust, maar het is er nog wel. En dat is vreet energie. Ik weet in ieder geval wat mijn energie wegzuigt. Daardoor kan ik er iets aan doen.  
Abseilende spanner rups image

Abseilende spanner rups

Rupsen die lijken te dansen… ze zijn momenteel overal in het bos. Ze dansen echter niet. Het is meer een soort abseilen.

Deze rupsen worden later in het jaar spannervlinders. Deze nachtvlinders leggen hun eieren hoog in de boom als de winter nadert. Als deze bomen in het voorjaar weer blad krijgen komen de rupsen tevoorschijn en smullen van de jonge bladeren.

Zodra ze genoeg te eten hebben laten ze zich bungelend aan een zijden draad op de grond zakken. Eenmaal op de grond weven ze een cocon waarin ze gaan liggen wachten tot de herfst aanbreekt. Dan komt de prachtige nachtvlinder tevoorschijn om een partner te vinden en de cyclus opnieuw te starten….

Walk with me (Oranjewoud) image

Walk with me (Oranjewoud)

Wanneer er een gebrek aan verbinding met de aarde dreigt (zie eerdere nugget), is er gelukkig altijd het bos. Ik probeer er elke dag heen te gaan, gewoon om even bij te komen van de waanzin van de wereld. Het houdt me altijd stevig geworteld in wat ik weet dat het belangrijkst is…

Ik heb er vaak de mooiste ontmoetingen, zoals die met een kudde herten laatst. Of de Vlaamse gaaien die de afgelopen maand een bericht voor me hadden. Of de rups die ik binnenkort zeker met jullie ga delen ❤️

Het is niet toegestaan inhoud te kopiëren

 

Word gratis lid

en zie verborgen content

Alle Nuggets image