Buiten bewegen

hagetisse: wandelen in het oranjewoud

Deze foto is genomen in m’n buurtbos: het Oranjewoud. Is het niet beeldschoon? Ik probeer er elke dag heen te gaan. Zo word ik niet gillend gek in dit hectische land!

Bewegen is essentieel. Daar heb ik het al eens over gehad in een blog. Om jezelf structureel aan het bewegen te krijgen is het belangrijk dat je erachter komt welke manier van bewegen voor jou niet voelt als een opgaaf. Vind een manier van bewegen die voor jou vanzelfsprekend is. Laat je daarbij vooral niet leiden door de ideeën van anderen over wat ‘echt’ bewegen is. Het kan namelijk iets heel anders zijn dan wat we onder sporten vatten.

Bij mij is het bijvoorbeeld tuinieren, grondwerken met m’n paard én wandelen. Ik wandel me vaak helemaal suf. Vrijwillig! Want ik vind het heerlijk. Gewoon die ene voet voor die andere zetten en me zo langs mooie plekken laten voeren. Het liefst wandel ik in de natuur zoals in dit bos waar ik vaak kom. Als er dan bijna niemand is, ben ik helemaal gelukkig…

Het is daarbij zeker een plus dat mijn favoriete manier van bewegen zich buiten afspeelt. Ik loop lekker in de frisse lucht, de omgeving is fijn om m’n hoofd leeg te krijgen én ik krijg vitamine D op de koop toe. Straks dan. Als de zon weer hoog genoeg staat.