Voedselverhaal #3: biocides
Vanochtend vond ik weer een prachtig onderzoek in m’n mailbox. Eentje in de categorie Dit-Lijkt-Mij-Gezond-Verstand-Maar-Is-Het-Blijkbaar-(Nog)-Niet. Een groep onderzoekers volgde een groep van 160 kinderen tijdens een onderzoek die overgingen op biologisch voedsel. De meetresultaten wezen uit dat het gehalte aan biocides in hun urine omlaagging, net als hun CRP-niveaus. CRP staat voor C-Reactieve Proteïne, een marker die de geneeskunde gebruikt om ontstekingen in het lichaam te meten.
Dit is niet het eerste onderzoek waaruit de waarde van biologisch voedsel blijkt. En toch is dit nog steeds geen reden voor onze overheid of de Europese Unie om gebruik van herbicides en pesticides aan te pakken. Integendeel, men blijft bij hoog en laag volhouden dat het allemaal geen kwaad kan en niet zo’n vaart loopt met het eten van bespoten voedsel.
Ik wist natuurlijk al dat dit onzin is, net als de mensen die De Hagetisse’s Voedingsboek hebben gekocht. Wil jij ook weten hoe het nu zit met dit voedingsfabeltje (en vele anderen) en erachter komen hoe jij jezelf kunt voeden op een manier die bij jou past? Je leest het in het eerdergenoemde boek of door het volgen van de Voedingscursus. Je vindt zowel het boek als de cursus via de menuoptie Boeken en Publicaties.