Snelle salade met hummus, wortel, komkommer en pijnboompitten
Benodigdheden
- Bord
- Rasp
- Pan
Ingrediënten
Lekker en gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik maak deze snelle salade met hummus, wortel, komkommer en pijnboompitten van een aantal ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel op voorraad heb. Zelfs voor een heerlijke en pure hummus kun je makkelijk zorgen door deze in grotere hoeveelheden te maken wanneer je een keertje tijd hebt en deze dan in kleine porties in te vriezen. De hummus zit, onder andere, vol eiwitten en goede vetten, terwijl de andere ingrediënten ook veel goeds aan tafel brengen.
Deze snelle salade past zich aan de inhoud van jouw keuken aan
Het mooie aan deze snelle salade is dat je hem makkelijk kunt aanpassen aan de inhoud van je keuken. Geen hummus op voorraad of eet je even geen peulvruchten? Vervang het dan door een gepocheerd eitje of een beetje avocado voor een andere bron van eiwitten en goede vetten. Geen wortel en komkommer, maar wel andere groenten in huis? Probeer eens nieuwe groentecombinaties die je rauw kunt eten, zoals paprika, tomaten of selderij. Een gefermenteerde groente zoals kool kan hier ook goed bij. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er elke keer een unieke en smakelijke salade mee maken. Flexibel zijn met je ingrediënten kan niet alleen voorkomen dat eten bederft, maar het stelt je ook in staat om nieuwe smaken en texturen te ontdekken die je misschien nog nooit eerder hebt geprobeerd. Dit maakt koken niet alleen leuker, maar ook duurzamer. Dus… de volgende keer dat je op zoek bent naar een snelle, gezonde maaltijd, denk dan aan deze salade. Met slechts een handvol basisingrediënten kun je in een mum van tijd een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel toveren die past bij jouw smaak en voorraadkast. Meer lezen over waarom gezond en puur eten zo belangrijk is? Dat doe je in De Hagetisse’s Voedingsboek. En dan nu aan de slag met dit recept!
Basislidmaatschap is gratis!