Zelfgenezing, hoe doe je dat?

zelfgenezing

Stel, je hebt een chronisch probleem en daar zou je vanaf kunnen komen met de juiste begeleiding. Dan is er eigenlijk geen reden waarom je dat zelf niet voor elkaar zou kunnen krijgen als je de juiste bronnen weet aan te boren. Maar hoe doe je dat dan, tot zelfgenezing komen?

Ik schreef al eerder dat de meeste chronische aandoeningen een uitnodiging tot verandering zijn. Maar het kan zijn dat het je niet duidelijk is welke verandering of veranderingen dat dan zouden moeten zijn. Vaak draai je al zo lang rond in een kringetje dat je te moe bent om jouw beste bondgenoot te kunnen horen. Dat is jouw intuïtie.

Hoe een dieptepunt mij tot zelfgenezing bracht

Dat was bij mij ook het geval, al die jaren geleden. Ik was lichamelijk en daardoor geestelijk zo uitgeput door de invloed die ziekte, medicijnen en voortdurende stress vanuit allerlei hoeken op me hadden dat ik in een neerwaartse spiraal beland was. Totdat ik een zeker dieptepunt bereikte waarin ik, compleet van de wereld, opeens het licht zag. Tot complete stilstand gedwongen hoorde ik voor het eerst sinds tijden mijn innerlijke stem die me helder vertelde wat ik horen moest. Vanaf dat moment veranderde alles en deed ik wat nog geen specialist gelukt was: ik genas mezelf.

Dit ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Maar ik deed het maar mooi en kan me ondertussen al niet meer heugen hoe het was om elke dag meerdere keren per dag medicijnen te moeten gebruiken. Voor veel van jullie is er geen reden dat jullie dit niet zouden kunnen. Zo bijzonder ben ik ook weer niet. Ik zou echter niet wachten tot je op een dieptepunt beland bent, zoals ik deed. Het is beter om iets aan te pakken voor het erger wordt. Als je op dit moment hier, bij mij, bent aanbeland, kan dit zomaar een teken zijn dat jij er klaar voor bent je leven ten goede te veranderen.

Verantwoordelijkheid en intuïtie als sleutelingrediënten voor zelfgenezing

Hiervoor zijn twee dingen essentieel. Ten eerste dat je beseft dat jij verantwoordelijk bent voor jouw leven en die verantwoordelijkheid volledig aanvaardt. Ten tweede dat je leert je innerlijke wijsheid, je intuïtie, te gebruiken om je over het juiste pad te leiden.

Verantwoordelijkheid nemen tezamen met luisteren naar je intuïtie zorgt voor een wens te veranderen. Om die verandering vervolgens te kunnen doorvoeren heb je energie nodig. Daar ligt de kans die iedereen op dit moment kan grijpen. En waar je nu al mee kunt beginnen. Dat is namelijk jezelf goed voeden. Goede voeding is het startpunt voor elk helingsproces.

Je kunt hierover het een en ander lezen op deze website, in de “Basis voor een goed leven” serie. En binnenkort in mijn nieuwe boek, De Hagetisse’s Voedingsboek. Dit boek helpt je uit te zoeken wat voor jou specifiek de beste manier is om je lichaam te voeden. Zodat jij jezelf de energie geeft om jouw beste leven te gaan leiden.