Kraai fledglingNugget

Kraai fledgling

Maak kennis met onze gast van de afgelopen twee dagen… We hadden deze jonge kraai onder onze hoede terwijl hij wachtte om in een vogelopvang te worden geplaatst.

Hij werd zittend op de grond bij ons veld gevonden. Normaal gesproken zou dat geen reden tot ongerustheid zijn geweest. Kraaien verlaten vaker wel dan niet het nest voordat ze kunnen vliegen. Hun ouders blijven ze op de grond voeren totdat ze klaar zijn om het allemaal alleen te doen.

Als je ooit een jonge kraai vindt, is het daarom een ​​goed idee om hem gewoon met rust te laten. Hoogstwaarschijnlijk zijn zijn ouders in de buurt, wachtend tot je weggaat. En maak je geen zorgen dat hij naar mensen ruikt. Het is een broodje aap dat vogels daardoor hun kroost in de steek zouden laten.

Soms is het echter een goed idee om iemand, die iets van deze vogels weet, een kijkje te laten nemen. Zoals in het geval van deze kraai. Hij was erg ondervoed, hetgeen te zien is aan zijn veren. Hij bevond zich ook op een zeer ongelukkige locatie. Tussen twee basisscholen, heel veel katten en honden, dicht bij de weg. In zijn geval was opvang nodig. Hij zou het zeker niet hebben overleefd, dus ik ben blij dat men ons vroeg even om bij hem te komen kijken.

Op dit moment is deze kleine kraai in een vogelreservaat. Hij verblijft daar met soortgenoten totdat hij klaar is om weer in het wild te worden vrijgelaten…. ?