Bananenscramble met koekenpancrumble: gezond en lekker ontbijtrecept
Benodigdheden
- Snijplank
- Scherp Mes
- Kom
- Pan
- Garde
Ingrediënten
Dit is mijn bord van vanochtend. Nou ja, het ging eerder richting de middag, maar het was in ieder geval mijn simpele, gezonde en lekkere ontbijt: bananenscramble met koekenpancrumble. Iedereen in mijn gezin vindt dit heerlijk en dus soms verwennen we regelmatig. Zoals vandaag dus. En het was weer zo op! Een gezond en lekker ontbijtrecept vind ik altijd een goed idee, omdat veel mensen het juist bij deze eerste maaltijd van de dag lastig vinden om te variëren. Dus ik heb maar meteen een post voor dit snelle ontbijtrecept met een goede variatie van vetten, eiwitten en koolhydraten geschreven.
Bananenscramble met koekenpancrumble: een niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker ontbijtrecept
Vandaag aten we dit gerecht in combinatie met een crumble uit de koekenpan, aardbeien en verse slagroom, uiteraard zonder suiker. Trouwens, normaal zou ik een gerecht met veel fruit vroeg op de dag niet aanraden bij mensen met bijnierproblematiek, maar in dit geval kan het wel. Doordat je het fruit combineert met andere, hartige, ingrediënten en een gezond zout, zit het wel goed met je kalium – natrium balans. De slagroom vervang ik ook wel eens door crème fraîche of zure room. Als ik extra fruit toevoeg, zoals vandaag, kies ik natuurlijk altijd voor soorten die op dat moment groeien. Geen aardbeien in de winter dus! Het mooie van dit recept is dat het ingewikkeld lijkt, maar dat niet is. Het is snel klaar, terwijl je tafelgenoten denken dat je een culinair hoogstandje hebt geleverd. Het gevaar is wel dat ze het zo lekker vinden dat je het vaak moet maken. Maar goed, dan moet je wel eerst weten hoe je dat doet. Dus laten we daar eerst maar voor zorgen.
Basislidmaatschap is gratis!