Venkelsalade met geitenkaas en walnoten

venkelsalade met geitenkaas en walnoten foto

Ingrediënten

Mijn venkelsalade met geitenkaas en walnoten is toch wel een favoriet van mij als het gaat om gezonde en makkelijke ontbijtjes. Het is zo klaar, heel voedzaam en de venkel heeft ook nog eens extra ingebouwde gezondheidsvoordelen!

Deze ingrediënten maken venkelsalade extra gezond!

Geitenkaas is een geweldige bron van eiwitten en bevat minder vet en cholesterol dan kaas gemaakt van koemelk. Daarnaast is geitenkaas makkelijker verteerbaar voor mensen met een lactose-intolerantie. De prebiotica in geitenkaas helpen ook bij het onderhouden van een gezonde darmflora. Walnoten zijn rijk aan onverzadigde vetten, die helpen bij het verlagen van cholesterol en het ondersteunen van hartgezondheid. Daarnaast bevatten walnoten veel omega-3- vetzuren, die belangrijk zijn voor de hersenfunctie en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Voor de dressing gebruiken we olijfolie. Olijfolie is rijk aan onverzadigde vetten die helpen bij het verlagen van LDL-cholesterol (het “slechte” cholesterol) en het verhogen van HDL-cholesterol (het “goede” cholesterol). Slecht en goed staan hier expres tussen aanhalingstekens, want dit verhaaltje is niet zo eenvoudig als veel artsen willen doen geloven. Maar daar gaat het hier even niet om. Olijfolie is gezond, mits we pure, ongeraffineerde olie gebruiken.

Venkelsalade als ontbijt? Dat kan prima…

Voor wie nu denkt: dit is me iets te machtig op de vroege ochtend, het is gezonder om pas te ontbijten wanneer je echt flink honger hebt en dat is meestal niet meteen na het opstaan. Tenminste, als je een gezonde bloedsuikerhuishouding hebt. Dat we elke dag meteen zouden moeten beginnen met eten is een hardnekkig fabeltje dat onze gezondheid niet ten goede komt. Meer weten over gezond eten? Kijk hier eens… Genoeg gekletst, laten we deze salade maken!