Waar te beginnen als je zelf divinatie wilt gebruiken: jouw methode kiezen

Waar te beginnen als je zelf divinatie wilt gebruiken: jouw methode kiezen foto

In een eerder blog vertelde ik je over divinatie: wat het is en hoe het werkt. Wij mensen gebruiken divinatie al eeuwen. Vanaf het moment dat we ons bewust werden van ons eigen denkproces, hebben we geprobeerd te divineren om een ​​onvoorspelbare wereld voorspelbaarder te maken. Misschien wil je zelf divinatie leren gebruiken. In deze blog bespreek ik hoe je kunt beginnen met divinatie en waarom het belangrijk is dat je als eerste jouw methode van voorkeur kiest.

Beginnen met divinatie: kies één methode

Het beste advies dat ik je kan geven is om met één methode te beginnen. Een nieuwe vaardigheid leren is al moeilijk genoeg zonder dat je van alles tegelijk probeert te doen. Welke te kiezen? Nou, lezen is gemakkelijker om mee te beginnen dan scrying, omdat je voor scrying een diepe staat van trance moet bereiken. Dus als je net begint, raad ik je aan om te beginnen met lezen.

Binnen de tools die je kunt gebruiken om een ​​reading te doen, zijn er ook niveaus van complexiteit. Tarot is het gemakkelijkst om mee te beginnen, omdat de afbeeldingen je veel details en houvast geven. Runen zijn minder gedetailleerd en botten nog minder. Ik ben zelf begonnen met tarot, de Rider Waite om precies te zijn. In de loop van de tijd heb ik andere decks leren kennen die meer bij mij passen, maar ik keer nog regelmatig terug naar de Rider Waite.

Een boek gebruiken bij het leren kennen van een methode

Een voordeel van het starten met de Rider Waite Tarot is dat er veel goede boeken zijn om je op weg te helpen. Mijn advies is echter om niet te lang in de boeken te blijven hangen. Als je jezelf volledig op de boeken verlaat kom je vast te zitten in je hoofd en ga je proberen betekenissen uit je hoofd te leren, terwijl de kaarten zelf tot je spreken als je ze de kans geeft. Hoe? Eenvoudig. Kijk er gewoon naar en je intuïtie zal je vertellen waar de beelden die je ziet over gaan.

De boeken zijn vooral handig om het patroon achter de kaarten te leren zien. Ik bedoel het feit dat elk van de vier lijnen in de kleine arcana is gekoppeld aan een element en dus aan een bepaald type menselijke eigenschap. En dat de volgorde in de grote arcana altijd van begin tot eind werkt met veel ontwikkelingsstadia ertussen. Er zijn nog veel meer van deze patronen die je zullen helpen het systeem achter tarot te begrijpen. Boeken en methoden zijn vooral nuttig om je hierop te wijzen.

Divinatie komt niet vanuit je hoofd maar uit je onderbuik

Wat je ook kiest, onthoud dit: lezen of scrying heeft niets te maken met je hoofd of ratio gebruiken. In feite zal je hoofd eerder in de weg zitten bij het divineren dan dat het je zal helpen. De belangrijkste stap bij divinatie is leren hoe je je innerlijke wijsheid kunt aanboren.

Noem het je gevoel, noem het je intuïtie, noem het het collectieve onderbewustzijn. Het maakt me niet echt uit hoe je het noemt, het zijn maar woorden. Zolang je deze woorden in acht neemt komt het wel goed: divinatie begint met leren hoe je je hersenen kunt uitschakelen. Je zal veel tijd en moeite moeten investeren om het te leren. Maar het is zeker de moeite waard! En dat werkt door in al je magische werk.