Een persoonlijk, terugkerend divinatie ritueel om op koers te blijven

Een persoonlijk, terugkerend divinatie ritueel om op koers te blijven foto

Onlangs postte ik over in het nu blijven en ik schreef over hoe rituelen hierbij kunnen helpen. Nu krijg ik vaak de vraag hoe ik dat invul. In dat eerder genoemde blog beschrijf ik wat dagelijkse ritueeltjes die ik heb. Maar ik doe ook minder mondaine dingen, waarbij ik magische hulpmiddelen gebruiken. Vandaag ga ik één daarvan beschrijven: mijn persoonlijk en terugkerende divinatie ritueel om de juiste koers te varen.

Door een ritueel de grote lijn uitzetten

Elke nieuwe maan voer ik een ritueel uit dat specifiek bedoeld is om te zorgen dat ik op de juiste koers blijf. Op die manier hoef ik niet eindeloos te navelstaren en van alles te beredeneren. Als de omstandigheden daarom vragen herhaal ik dit ritueel tussentijds. Bijvoorbeeld als de ontwikkelingen erg snel gaan. Of als er iets voorvalt dat om extra input vraagt. Dan kan het gebeuren dat ik het ritueel ook met volle maan doe of – zelden – nog vaker.

Gereedschappen voor dit divinatie ritueel

Ik gebruik tijdens dit ritueel de volgende zaken:

  • Mijn altaar. Dit staat standaard opgesteld in de kamer die ik ook als werkkamer gebruik. Soms voeg ik voorwerpen toe die ter zake doen. Vaak ook niet.
  • Veel kaarsen. Ik steek ze ook altijd in een vaste volgorde aan en ik doof ze in de omgekeerde volgorde. Elke kaars heeft een bedoeling, vandaar de volgorde. Ik hoef hier trouwens niet bij na te denken. Die volgorde spreekt voor mij voor zich.
  • Ik heb een standaard wierookmengsel voor dit specifieke ritueel waarin vooral planten zitten die divinatie van deze soort bevorderen.
  • Meerdere divinatietools. Standaard gebruik ik voor dit ritueel 2 tarotsets, 1 lenormand set, 3 orakelkaarten sets en m’n runen. Maar het kan voorkomen dat er nog meer tevoorschijn komen.

Log in om te lezen wat ik vervolgens doe.