Over helen; wat je kunt verwachten wanneer je bij mij in de praktijk komt

Over helen; wat je kunt verwachten wanneer je bij mij in de praktijk komt foto

Ik heb zelf een sterke voorkeur voor het woord helen, al is genezen tegenwoordig een gangbaarder woord voor het soort werk dat ik doe. Helen is zoveel breder dan genezen. Genezen gaat over lichamen en ziektes, helen gaat over alles wat als niet compleet of kapot wordt beschouwd.

Helen in de praktijk, fysiek of spiritueel

Helen is de kunst van het heel maken. Alles wat niet compleet of kapot is, kun je helen. Dit geldt voor levende en levenloze dingen. Het hoeft niet noodzakelijk over een lichaam te gaan. Je kunt een mens, die niet zo functioneert zoals hij of zou willen, helen. Je kunt een dier helen en een boom, maar ook een bedrijf. Noem maar op. Ikzelf heel alles wat een pols heeft op elke gewenste manier. Fysiek of spiritueel, dat maakt me niets uit. Die twee zijn sowieso niet los van elkaar te zien.

Wanneer iemand bij mij op consult komt, verwacht ik dat diegene heling zoekt voor alles waar hij of zij uit bestaat. Als ik één ding tijdens mijn eigen leven heb geleerd is dat je een mens niet in stukjes kunt hakken en dan alleen dat stukje maar hoeft aan te pakken om de hele mens zich goed te laten voelen.

Helen is blijven groeien

Om mijzelf te helen, was er meer nodig dan het aanpakken van de ziekte die ik officieel had. Het was een goed begin en gaf me de energie om verder te gaan. Na symptoom, kwam ziekte, kwam oorzaak, kwam lichaam, kwam leefstijl, kwam geestelijk welbevinden, kwam… eigenlijk blijf je altijd groeien in dit proces. Hoewel ik nu wel kan zeggen dat ik op een punt ben aangekomen dat de meeste mensen me behoorlijk heel zouden noemen, besef ik dat er altijd ontwikkeling zal zijn.

Een wijze vrouw weet dat zij nog veel leren heeft.