Waar mijn kruidenkennis vandaan komt…

Ik krijg vaak de vraag waar mijn kennis vandaan komt. Waar niet zou misschien een betere vraag zijn. Ik ben in mijn leven op de meest onverwachte plekken de meest waardevolle kennis tegengekomen. Dat begon al in mijn vroege jeugd en is nooit gestopt. Ik leer dagelijks heel veel en ben me ervan bewust dat ik nooit uitgeleerd zal zijn.

Ik heb ook ‘gewoon’ opleidingen gevolgd, boeken gelezen en ervaringen opgedaan. Daar vertel ik graag over, want ik ben er van overtuigd dat kennis en ervaring er is om te delen. Dat gezegd hebbende, wil ik daar meteen de kanttekening bij maken dat dit wat minder eenvoudig ligt voor de magische kanten van dit alles. Omdat heel veel daarvan ontzettend persoonlijk is – en het resultaat van een levenlang zielzoeken en hard werken – en vaak gewoonweg niet simpelweg in woorden overgebracht kan worden, ga ik me er niet aan wagen om dat hier op te schrijven.

Deze blog gaat daarom vooral om mijn geneeskundige en plantenkennis. Ik zal je vertellen over mijn opleidingen en mijn favoriete boeken. Met die informatie – en een hele grote tijdsinvestering – ga je een heel eind komen als je een vergelijkbaar pad wilt lopen als ik heb gedaan. Ik kan je verzekeren dat het het waard is. Afgezien van een weelde aan kennis zul je namelijk nog iets anders onbetaalbaars vinden: een hernieuwde diepgaande connectie met de natuur waardoor je leven er veel mooier uit gaat zien.

Wanneer je inlogt lees je meer over mijn pad in de geneeskunde en kruidenkunde. Ook vind je hier een boekenlijst.