Soms zijn planten te gevaarlijk voor therapeutisch en medicinaal gebruik

Soms zijn planten te gevaarlijk voor therapeutisch en medicinaal gebruik: vingerhoedskruid, Digitalis purpurea foto

Een van de planten in mijn tuin die ik niet zou aanraden voor medicinaal gebruik – tenzij je een expert bent – is vingerhoedskruid, Digitalis purpurea. Deze plant heeft schitterende geneeskrachtige eigenschappen, maar is even potentieel dodelijk als ze mooi is. Ze kan beter met rust worden gelaten, vanwege de nauwe therapeutisch breedte waardoor vingerhoedskruid te gevaarlijk is om zomaar mee aan de gang te gaan. Je moet echt absoluut zeker zijn van de samenstelling van je preparaat, hoeveel inhoudsstof er in zit, en dat is sowieso lastig. Dus geen medicinaal gebruik van zelfbereide vingerhoedskruidmiddelen voor deze wijze vrouw.

Echt jammer, want vingerhoedskruid is een uiterst nuttige plant bij hartaandoeningen. Vroeger, toen je geen alternatieven had en het meer een laatste redmiddel was, had ik het misschien wel gebruikt. Maar tegenwoordig kun je gestandaardiseerde bereidingen kopen. Bovendien hebben we andere planten die we kunnen gebruiken om een ​​zwak hart te ondersteunen.

Dus ik geniet nu vooral van de schoonheid van vingerhoedskruid. En gebruik zo nu en dan haar magische eigenschappen. Ik gebruik het om te divineren, en om van alles op te roepen en mezelf te beschermen meteen te beschermen tegen kwaadwillenden. Je kunt er ook een hele mooie lichtgroene kleurstof mee maken. Hint: ik gebruik deze kleurstof tijdens mijn oproepsessies. Het is erg effectief.

De laatste reden om deze plant in mijn tuin te verwelkomen is zeker niet de minste: de bijen zijn er dol op! Bekijk deze nugget om te zien hoeveel ze ervan houden…