In de sterren voor de Hagetisse in 2024

hagetisse in de sterren 2024 foto

Nu februari voor de deur staat te trappelen, kom ik langzaam uit mijn winterslaap. Niet dat ik tijdens de donkerste wintermaanden niets gedaan heb. Ik heb het echter wel duidelijk rustiger aangedaan en de tijd genomen voor reflectie. Als hagetisse doe ik dat onder andere door het maken van trancereizen, maar ook met het divinatieritueel dat ik eerder beschreef. Het hangt er maar helemaal vanaf wat ik wil weten.

De donkerste tijd van het jaar is voor mij bij uitstek de periode om open te staan voor grootse berichten. Het is de periode waarin ik het voorbije jaar afsluit en me voorbereid op het jaar dat komen gaat. Dit keer voelde ik voor we de donkerte ingingen al dat er ingrijpende veranderingen op komst waren. Dat die nodig waren. Des te meer reden om met een open blik de inzichten te ontvangen die ongetwijfeld komen zouden. En dat deden ze.

Van het licht meer naar de schaduw

Het is mij duidelijk geworden dat met het bereiken van mijn 51e levensjaar mijn focus als hagetisse gaat veranderen. Van vol in de zon beweeg ik meer naar de schaduw. Als holistisch genezer en zeker als wise woman is het onderkennen van onze ongeziene en misschien zelf ongekende kant juist belangrijk om mensen te helpen daar te komen waar ze zijn willen. Qua gezondheid, maar ook als het gaat om andere welzijnsaspecten.

Waar ik vier jaar geleden door omstandigheden met liefdevolle hand in de richting van de Hagetisse’s Plantenvademecum en, daar logisch op volgend, De Hagetisse’s Kruidengrimoire werd gestuurd, is het nu tijd voor het belichten van andere kanten van mijn wijzevrouwenpraktijk. Natuurlijk blijven mijn plantenbondgenoten altijd een belangrijk deel van mijn leven, maar ze gaan wat meer naar de achtergrond als het om schrijven gaat. Ik voelde dit eerder al aankomen en heb daarom al veel tijd gestoken in een boek over het voeden van ons lichaam. Maar zodra dat boek af is – het is nu in de redactiefase – gaan we dieper duiken.

De Hagetisse’s Voedingsboek

Dus wat staat er in de sterren voor mij in 2024? Allereerst ga ik het eerdere genoemde boek verder afmaken. Ik verwacht dat De Hagetisse’s Voedingsboek, zoals het gaat heten, ergens in het voorjaar uitgebracht zal worden. Wat mij betreft, is dit een essentieel boek voor iedereen die welzijn serieus neemt. Je kunt immers geen welzijn hebben als je je lichaam, dat je overal naartoe draagt, niet de voeding geeft dat het nodig heeft. Sterker nog, je kunt geestelijk en spiritueel niet groeien vanuit een verwaarloosd lijf. Het begint dus met voeding.

Voor degenen die zoiets liever in cursusvorm doen, dat kan! Sinds die laatste grote update van de website staat alles klaar om De Hagetisse’s Voedingscursus online te brengen. In de tussentijd is er al het een en ander over voeding op deze website te vinden, dus snuffel vooral rond.

In de tussentijd ben ik al begonnen aan het boek waarin we dieper gaan duiken. In dit boek ga ik de universele en tijdloze krachten beschrijven die ons allen beïnvloeden. Het zal je inzichten verschaffen, die, indien ze echt begrepen worden, je de wijsheid en rust zullen geven om je beste leven te leiden. Ik hoop dit boek klaar te hebben voor we met z’n allen de volgende donkere tijd ingaan. Dan kan het je misschien gezelschap kan houden tijdens die interessante tijd van het jaar waarin je hopelijk weer meer inzicht in jouw pad krijgt.

De avonturen van Alvar en Ardis

Maar eerst komt er een ander boek uit. Iets wat ik al lang wilde schrijven. Gewoon, omdat het leuk is. Zoals sommigen misschien weten, is er in 2016 een kinderboek van mijn hand uitgekomen. Dit boek heeft een vervolg gekregen, Alvar en Ardis en het Avondrood.

Sinds de oorspronkelijk publicatie van het eerste boek heb ik de hoofdpersonen hernoemd. Ze heten nu dus Alvar en Ardis, maar hun manier van leven is onveranderd. Het is nog net zo, tja, onconventioneel te noemen. Vanwege deze naamwisseling wordt rond dezelfde tijd het eerste boek opnieuw uitgegeven, helemaal in een nieuw jasje gestoken. De Alvar en Ardisboeken worden eind februari/begin maart in de winkels verwacht. Meer weten over dit boek? Kijk hier eens.

Eigen haard is goud waard

Alsof dit nog niet genoeg is, is het me duidelijk geworden dat het vinden van een vaste woonplek prioriteit heeft. Niet alleen omdat mijn gezin en ik daar behoefte aan hebben, maar ook omdat het een voorwaarde is om zelf weer mensen te kunnen ontvangen en begeleiden. Ik vind het geweldig hoeveel mensen ik via mijn schrijfwerk bereik en ben dankbaar dat ik zo nog meer mensen kan helpen op hun pad, maar ik mis het om mensen in de ogen te kunnen kijken en op persoonlijk niveau te verbinden. Water is nu eenmaal mijn hoofdelement. Een aantal van mijn toekomstplannen heeft daarom een eigen, blijvende stek nodig.

Ik ga daarom extra tijd besteden aan het vinden van die plek. Of liever, aan het me laten leiden naar die plek. Ik heb hem al gezien, nu moet ik er nog komen 😊 Wat er vanaf dat moment staat te gebeuren, daar heb ik al een glimp van mogen opvangen. En, oh, wat heb ik er zin in! Kortom, het is tijd om me goed uit te rekken en eropuit te trekken!